Skräck och skratt med Mats Strandberg

Mats 2

Mats gästade Litteratursällskapet och Gräddhyllan.

Den 5 oktober välkomnade vi Mats Strandberg till Växjö och Gräddhyllan. Först ut var Prosa och pizza, där Mats träffade unga Cirkel-fans för samtal (och pizza). När eftermiddag blev kväll strömmade gäster in i restaurangens värme för middag och samtal om Mats senaste roman, Färjan. Samtalet leddes av Anna Höglund, lektor i litteraturvetenskap på Linnéuniversitetet med ett särskilt intresse för skräck.

 


Graddhyllan

Mysig stämning inne på Gräddhyllan …

Mats och Anna

… när Anna och Mats samtalade.

Tobbe

Kvällens musikunderhållning stod Tobias Eng för.

Prosa och pizza: Litteratursällskapet bjuder in yngre läsare till en eftermiddag med Mats Strandberg

Cirkelfrälsta läsare kan den 5 oktober njuta av en eftermiddag som helt ägnas åt Engelsfors och dess häxor. Då besöker nämligen Mats Strandberg Kafé de luxe för Prosa och pizza. Förutom prat om häxor och hur man gör för att bli en bästsäljande författare, blir det pizzabuffé.

engelsfors

Arrangemanget är alkoholfritt.

HÄR kan du boka biljett till Prosa och pizza >>

Biljettsläpp: Middag med Mats Strandberg

Nu släpper vi biljetterna till Författarmiddag med Mats Strandberg, som kommer att hållas på Gräddhyllan den 5 oktober. HÄR köper du din biljett.

webb_strandberg_mats

 

Mats Strandberg följer upp Engelsfors-succén med en spännande skräckroman och kommer att prata om sin nya roman Färjan – men också om sitt författarskap i stort. Scensamtalet leds av Anna Högberg, lektor i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitet och specialiserad på skräck- och fantasygenrenen.

Kvällen inleds med buffé kl 18.30, och precis som vanligt är det kvällens författargäst som tillsammans med kockarna på Kafé de luxe satt samman menyn. Den här gången är det vegetariskt för hela slanten!

Kl 20.00 drar författarsamtalet igång och kvällen avslutas med mingel och boksignering.

Noveller och småländska smaker med Cecilia Davidsson

Vår höstpremiär blev välbesökt och vi fick njuta av en kväll med god mat, bra samtal och skön musik.

IMG_2264

Kockarna på Kafé de luxe hade tillsammans med Cecilia tagit fram en buffé med småländska klassiker och förutom scensamtalet mellan Cecilia och Camilla Carnmo, fick vi lyssna till musik av Melina Borglowe. Litteratursällskapsfavoriten Torgny Samuelsson underhöll på piano.

IMG_2260

Cecilia Davidsson och Camilla Carnmo samtalade om nya novellsamlingen Höga berg, djupa dalar.

IMG_2246

Melina Borglowe trollband publiken.

Vill du höra mer av Melina? På hennes YouTube-kanal finner du info och klipp.

Höstpremiär: Författarmiddag med Cecilia Davidsson den 18 aug

Väntan är över! Litteratursällskapet och Kafé de luxe är äntligen tillbaka med de populära författarmiddagarna, och det är Tolgbördiga Cecilia Davidsson som gästar höstpremiären.

Cecilia Davidsson

I Cecilia Davidssons författande är det vardagens små och stora ögonblick som är fokus. Kvällens scensamtal kommer att handla om purfärska novellsamlingen Höga berg, djupa dalar, men också om hennes författarskap i stort.

Våra middagsgäster inleder kvällen kl 18 med en finfin buffé med efterföljande kaffe och kaka. Författarsamtalet drar igång kl 19.30 och kvällen avslutas med mingel.

Köp din biljett HÄR. (Medlemmar i Litteratursällskapets bokklubb har naturligtvis en fin rabatt!)

Författarmiddagen med Hans Gunnarsson

Vårens sista författarmiddag gästades av Hans Gunnarsson, som pratade om sin nya roman All inclusive (det blev också en hel del prat om författandets konst – eller hårda slit – och golf). Vi bjöds på en karibiskinspirerad buffé, stämningen var god och skratten många. En riktigt bra kväll, med andra ord!

_Z3A6761  _Z3A6738
Boken och författaren! 

_Z3A6700  _Z3A6697
Vi bjöds på en karibiskinspirerad buffé med allehanda läckerheter …

_Z3A6716  _Z3A6714
Hans och Litteratursällskapets Lovisa Alm samtalar.

_Z3A6888  _Z3A6867
Samtal på scenen mellan Hans och Camilla Carnmo – samt högläsning som lockade till goda skratt.

Litteratursällskapets författarmiddagar tar nu ett litet sommaruppehåll, men vi kommer tillbaka i höst med ett spännande program! Håll utkik här eller på vår Facebook-sida för senaste nytt.

Boka in den 26 maj: Författarmiddag med Hans Gunnarsson

Vår nästa författarkväll gästas av Hans Gunnarsson, vars roman All inclusive kom ut tidigare i vår. Det är Gunnarssons nionde bok och den beskriv som ”en levande och lyhörd kollektivroman”.

”Den som gillar en välskriven, vindlande historia kryddad med en rejäl nypa komisk fasa får allt i ‘All inclusive'” – Kulturnytt, Sveriges Radio

All-inclusive

Precis som förra gången kommer vi att hålla till på Kafé de luxe. Håll utkik här eller på vår Facebook-sida för mer information om kvällen och biljettsläpp!

Premiär för Litteratursällskapet

Igår var det premiär och vi känner oss alldeles lyckorusiga. Publik och författare såg ut att trivas – och det gjorde vi också.

032  035
Trollbunden publik och boksignering, såklart.

Smålandsposten rapporterade från vår premiärkväll, och så här såg det ut i dagens tidning:

bild (4)

Tack till alla som gjorde kvällen till en sådan succé. Nu längtar vi till nästa författarkväll, den 26 maj. Hoppas att vi ses då!